Voor-elkaar

13

mrt '21

Daar zijn we trots op !

Hoe het allemaal begon?


Alweer lang geleden, in september 2008, wilden wij graag eens op vakantie. Iets wat jarenlang niet mogelijk was, omdat we behalve de huisdieren ook nog schapen en geiten hadden lopen op ons land. We woonden destijds in het buitenland en konden nooit even naar familie in Nederland of gewoon samen op vakantie, even weg. De beesten moesten in goede handen zijn, anders maar niet op vakantie was ons credo.

Toen bedacht ik deze website, omdat ik vermoedde dat meer mensen in het buitenland met dit probleem zaten. Het bleek een gouden formule. Veel Nederlanders en Vlamingen woonachtig in het buitenland melden zich aan. Maar, tegen verwachting in, ook veel oppaszoekers die in Nederland en België wonen konden zich vinden in deze win-win formule.

De zorg voor huisdieren blijkt een groot goed, mensen willen alleen op vakantie wanneer er thuis goed voor de hond, de katten of parkiet wordt gezorgd. Niet naar een pension, maar thuis blijven in hun vertrouwde omgeving.

Een kleine html-website zonder inlogmogelijkheden werd in de daarop volgende jaren verbeterd, versneld en uitgebreid met meer filters en mogelijkheden. We blijven dit doen en luisteren graag naar de wensen van onze leden.


In die 12,5 jaar is voor-elkaar dus uitgegroeid tot een club van dierenliefhebbers. Sommige leden zijn al 12,5 jaar bij ons. Dat tekent toch de kwaliteit van het netwerk?
Er kwamen (en gingen 😊) meer vergelijkbare websites, maar geen van hen had de dierenoppas zo hoog in het vaandel staan. Er zijn housekeeping-sites ten overvloede, maar voor-elkaar is een website waar oppassers met liefde honneurs waarnemen, daarin is VOOR-ELKAAR een trendsetter geweest. En is na 12,5 jaar nog steeds een kwalitatieve website met serieuze en verantwoordelijke deelnemers.

Wij persoonlijk waren destijds heel gelukkig dat er verschillende mensen bij ons wilden oppassen. Sommige eenmalig, anderen terugkerend, we hebben met een aantal van hen nog steeds goed contact.
Er zijn meer vriendschappen ontstaan door voor-elkaar. Er is in die 12,5 jaar zelfs een liefdesrelatie voortgekomen uit het netwerk.


Dierenhebbers hebben elkaar gevonden bij voor-elkaar, en daar zijn we trots op!