Photo

  • 3 weken geleden aangepast
Maak contact

  • Ervaring en/of kan referenties doorgeven
  • Ervaring met het verzorgen van paarden

Wie

Na studies en een loopbaan als management consultant heb ik, Richard, een wat vrijer leven gekozen.

Pre-corona woonde ik enige tijd in Spanje en runde twee zomers een guesthouse met vier gastenkamers waar ik ook klanten voor individuele, meerdaagse coaching ontving.

In de zomer van 2020 heb ik via WorkAway klus- en tuinierervaring opgedaan in allerlei leuke kasteeltjes en andere leuke verblijven in Frankrijk. Daar raakte ik ook bekend met het oppassen.

Afgelopen april ben ik opnieuw naar Frankrijk vertrokken en heb daar op diverse huizen gepast. Soms met honden, andere keren met katten of met beide. Dit beviel goed en heb ik vanaf juli in Nederland voortgezet.

Tijdens mijn verblijf heb ik mijn eerste boek afgemaakt (deze helpt de lezer bij het kiezen van zelfhulpboeken). Dat ligt nu bij uitgevers ter beoordeling, maar het kan even duren voor dat tot iets concreets leidt. Zodoende houd ik graag nog alle opties open en heb ik mijn oppasbestaan nog wat verlengd.

Ondertussen doe ik wat onderzoek en lees ik veel voor een tweede boek. Daar staan wat grove schetsen al voor op papier, maar moet nog 'iets' (ik weet nog niet wat) voor landen. Om die reden pas ik het liefst op huizen waar niet te veel afleiding van buitenaf is – plaatsen waar ik lekker kan puzzelen en af en toe het hoofd kan leegmaken door een boswandeling of aandacht voor huisdieren.

Ik plan meestal tot een maand vooruit, maar neem gerust eerder contact op. Wellicht spreekt het me zodanig aan dat ik me alsnog wil committeren. Eenmaal toegezegd, kan je altijd op mijn komst rekenen.

Wat

Mijn ideale oppassadressen zijn huizen met fijn uitzicht en ruime lichtinval. Ik lees en schrijf graag. Bij voorkeur aan een tafel bij een raam. Of buiten, als het weer dat toestaat.

En liefst niet te veel afleiding van buitenaf. Luxe is voor mij niet belangrijk; wat voor mij telt, is de aandacht die aan een huis is besteed – sfeer en balans.

Ik kan goed eigenlijk met alle dieren wel overweg, of ze nu veel of weinig aandacht willen. In geval van oppashonden vind ik het wel prettig als deze voldoende ruimte hebben om zich te vermaken in en rond huis. En ik ga graag hardlopen. Het zou leuk zijn als ze dan mee kunnen; als ze er fit genoeg voor zijn en er in de directe omgeving bos, hei of duin is om samen wat kilometers te maken.

Tot slot heb ik ook enige ervaring met de verzorging van paarden, maar in alle gevallen als 'domme kracht' onder toeziend oog van een vriendin die veel ervaring met paarden heeft. Wanneer het ons beiden aanspreekt, passen we soms samen op bij adressen met paarden (uiteraard is dat dan vooraf zo afgesproken). Dus neem ook gerust contact op als het een huis met paard betreft.

Wanneer

Herfst & Winter '21/'22; bij voorkeur voor periode langer dan 2 weken, maar in geval van leuke plekken en niet te veel reistijd, zijn kortere periodes ook mogelijk.