Photo

  • 2 dagen geleden aangepast
Maak contact

  • Graag onkosten vergoed
  • Ervaring en/of kan referenties doorgeven

Wie

Wie zijn wij?
Met genoegen bieden wij u informatie aan over onze huisoppas activiteiten, wij zijn Henk en Lana, een gepensioneerd (reisagent en onderwijzeres) en tijdens onze werkzame jaren woonachtig in Breda, Nederland, Carvoeiro, Portugal en Novosibirsk, Rusland. Henk heeft de Nederlandse en Lana de Russische Nationaliteit.

Na ruim 30 jaar als zelfstandig ondernemer te hebben gewerkt o.a in het verkeer en toerisme zijn we nu bezig om onze vrije tijd in te vullen als huisoppasser. Wij zijn nu woonachtig in de Algarve in Portugal en hebben tijd voor onze favoriete hobby om in Europa en in de rest van de wereld rond te reizen met een flexibel schema tot een jaar vooruit. De periode van huisoppas kan variëren van enkele dagen tot langere tijd, zo nodig jaren. We zijn financieel onafhankelijk, gezond, sportief, houden van het leven, betrouwbaar, eerlijk, goed georganiseerd, zeer netjes, niet-rokers, rustig, vriendelijk en natuurlijk grote tuin en dierenliefhebbers.

Hobbies
Onze hobby's zijn reizen, wandelen, zwemmen, tuinieren, golf, goede conversatie, lezen, koken, lokale markten en musea bezoeken. Verder houdt Lana van gezond koken, yoga en is Henk een enthousiast BBQ specialist en golfer.

Wat

Waarom willen wij huisoppassers zijn?
Housesitting is voor ons een geweldige mogelijkheid om ons thuis te voelen, terwijl wij de gelegenheid krijgen om andere culturen te leren kennen en om als lokale bevolking op nieuwe plaatsen te wonen, met de unieke kans om onze taalvaardigheden te verbeteren (we spreken Nederlands, Russisch, Engels, Portugees en Duits). Vanwege de huisoppas activiteiten hebben we geen eigen huisdieren, dus we kunnen twee geweldige dingen met elkaar verbinden: dierenoppas en huisoppas. Het verzorgen van uw huisdieren in eigen omgeving, de planten, het verzorgen van uw eigendom, huis en tuin is ook een belangrijke verantwoordelijkheid voor ons. Uw kostbaar bezit zal worden behandeld met onze liefde en welzijn, dus dat geeft uw gemoedsrust terwijl u weg bent.

Wanneer

Waarborg
Ons motto is om als een rentmeester uw eigendom en dieren als goed huisvader te bewonen en beheren, dit geeft u in het algemeen voldoende waarborg voor een zelfde preventie als wanneer u als eigenaar thuis zou zijn, waardoor het risico van braak aanzienlijk wordt verkleint. Een geruststellende gedachte ! Wij verzorgen, bewaren of verzenden uw post naar u door. Binnenkomende telefoongesprekken worden aangenomen. Indien u dit wenst coördineren wij de werkzaamheden in en rond het huis en dergelijke, wij voeren de controle uit bij aanwezigheid van personeel bijvoorbeeld de huishoudelijke hulp, dienstmeisje en tuinman. Avonds na zonsondergang en 's nachts zijn we altijd in of om de woning aanwezig. Indien we de woning overdag verlaten doen we dit zoveel als mogelijk is of ongeregelde tijden. Wij zijn bereikbaar . We zijn praktisch ervaren met alle taken van huisreparatie en tuinonderhoud, dagelijks zwembad onderhoud. Verder heeft Lana jarenlang tuinen met planten en groenten onderhouden op haar Dasja in Rusland. Wij hopen als lid van voor-elkaar in verschillende delen van de wereld mooie ervaringen te kunnen krijgen met unieke en prachtige huisdieren op mooie locaties.

Kennismaking en referenties
Indien door de grote afstand een persoonlijke kennismaking niet mogelijk is bieden wij meer informatie via videoconference of chatten via WhatsApp, Skype of telefoon. Wij beschikken over goede betrouwbare referenties welke wij u graag aanbieden indien u uit deze informatie voldoende aanknopingspunten vindt dat wij het geschikte echtpaar zijn voor uw oppasperiode.

Wij geven er de voorkeur aan om de oppasperiode 1-2 dagen eerder te laten aanvangen, dat wil zeggen dat wij in overleg met u, 1 of 2 dagen eerder (indien mogelijk) VOOR uw vertrekdatum bij u thuis arriveren om alles goed samen door te nemen. Door deze uitgebreide voorbereiding heeft u de zekerheid dat u met een gerust hart met vakantie of zakenreis kunt gaan. Voor ons is het een voordeel om het huis en de mogelijke(huisdieren te leren kennen in aanwezigheid van de eigenaren. Wij nemen dan de dagelijkse gang van zaken stap voor stap van u over waardoor u rustig en zonder stress op reis kunt gaan.

Airportservice
Als bijkomende service kunnen wij bij een vliegreis, u naar de luchthaven brengen en ophalen, in overleg kan dit ook in auto van de eigenaar, hiermee bespaart u taxi en parkeerkosten.
Pet care experience
Dogs, Portugese berghonden, Cocker spaniel
Duitse mini Pinchers, Maltezer leeuwtjes, Golden retrievers
Cats 25 jaar ervaring
Fish, karpers goudvissen kikkers.
Birds, japanse zijdehoenders , kanaries, parkieten
cavia's, minikoeien

via mobiele telefoon, Whatsapp, Messenger en Internet. Een aansprakelijkheidsverzekering is aanwezig.

Onze ervaring
Wij hebben jarenlang ervaring als huisoppas en beheerder van prive villas en bungalows in Nederland, Frankrijk, Portugal, variërend van weken tot tientallen jaren (18) per oppasadres en zorg gedragen voor (huis)dieren, tuinen, zwembaden. Privé hebben we ervaring met huisdieren zoals honden en katten, de laatste kat is 27 jaar geworden