Photo

  • 1 week geleden aangepast
Maak contact

  • Ervaring en/of kan referenties doorgeven

Wie

Douwe 63 en Ina 56. Douwe sinds kort om gezondheidsredenen met pensioen uit 2 drukke banen in beroepsonderwijs en psychiatrie. Ina mag nog wat jaren blijven werken in de zorg. Zelf al ruim 30 jaar asielhonden, van ooit kruising Bouvier/Ierse Wolfshond tot nu 2 kleinere Oost-Europese reddingsprojecthonden, dwerg geiten, konijnen. Voor Douwe is kortdurende oppas een mooie manier om "er even uit te zijn" en in een andere omgeving te wandelen, rennen en fietsen. Voor ons samen een leuke manier om een deel van onze vakantie in andere streken door te brengen. Auto (stationcar met hondenrek) is geschikt om met honden naar mooi wandelgebied te gaan, eventueel rennen met hond met heupgordel riem.

We hebben een aantal jaren samen met onze (paarden)dochters op huizen van collega's met paarden gepast en een paar jaar geleden via Voor Elkaar op een hele schuwe kat. Wonen al 30 jaar met veel plezier in Oost Groningen.

Sinds december 2018 opgepast in Zeeland (herdershond, buitenkat, paarden voeren), Groningen (3 poezen, kerst- en voorjaarsvakantie), Groningen (1 Main Coon), Friesland (2 Oudduitse herders, 2 poezen).

Wat

Voor kortdurende oppas zoekt Douwe voor zo nu en dan een plekje om "er even uit te zijn". Wat langer kan ook, maar dan in regio Groningen/Drenthe, zodat Ina (ook) vanaf het oppasadres naar haar werk kan. In overleg kan een paar weken ook "verder weg" als Ina vakantie heeft. Voorkeur voor honden en katten, andere kleine huisdieren ook prima. Geen ervaring met zelf verzorgen van paarden. En we kunnen helaas alleen oppassen in huizen waar binnen niet gerookt wordt.

Grasmaaien en bewateren planten prima, tuinieren is niet echt een hobby.

Voor kortdurende oppas buiten Groningen/Drenthe graag een bijdrage in de reiskosten.

Wanneer

Douwe in zijn eentje regelmatig beschikbaar voor korte oppas tot 1 week, zowel weekend als werkdagen. In Groningen/Drenthe ook wel voor langer tot 6 weken. Voor in onze vakantie maximaal 2 weken samen beschikbaar, dan ook elders in Europa, zowel in als buiten schoolvakanties. Voor de zomervakantie zijn we op dit moment in overleg met een oppasadres. Voor kortere periodes, zeker voor weekeinden nog volop ruimte. Voor de meivakantie en de maanden juli en augustus hebben we al afspraken/overleg.