FAQ’s

 

Veel en vaak gestelde vragen.
Met de antwoorden daarop.
Mocht u een andere vraag hebben, klik dan op contact en mail ons uw vraag.


• Wie een oppas zoekt (voor huis of dier), kan een profiel plaatsen en dan zoeken naar een oppasser.
• Wie wil oppassen, kan een profiel plaatsen en dan zoeken naar een oppasadres.


Dit netwerk probeert (huis)diereigenaren en oppassers met elkaar in contact te brengen.
We vragen € 25,– administratiekosten per jaar (12 maanden; vanaf de datum van overschrijving). Er zijn geen betalingsverplichtingen na verloop van het termijn.


• Een jaar lang (12 maanden) een eigen pagina met veel informatie en met maximaal 7 foto’s.
• De mogelijkheid om binnen dat jaar wijzigingen door te voeren en uw profiel (tijdelijk) te deactiveren.
• Een doorlink naar het eigen e-mailadres. Aanvragen komen zo direct binnen in uw eigen inbox.
• Onbeperkt toegang tot onze database met contactgegevens.


Het ingevulde aanmeldingsformulier wordt online naar de webmaster van voor-elkaar.net verzonden. We lezen uw bericht door en verwijderen eventueel onheuse foto’s en/of teksten.
U ontvangt dan binnen 24 uur een bevestiging met de betalingsgegevens. Zodra de administratiekosten zijn ontvangen zetten wij uw profiel online. U krijgt daarvan bericht.


U ontvangt na aanmelding een bericht dat u een wachtwoord kunt aanmaken. Daarmee inloggen gaat pas na het ontvangt van uw administratiekosten.
Samen met uw e-mailadres kunt u dan uw account beheren. Mocht u het wachtwoord zijn vergeten dan is er een formulier om dit opnieuw aan te vragen.


Nadat u bent ingelogd, kiest u uit de knop MIJN ACCOUNT bovenin het scherm, TEKST WIJZIGEN. In het beheerscherm dat nu verschijnt heeft u de mogelijkheid, uw profiel live te zien, tekst aan te passen (inclusief foto’s aanpassen) of uw profiel ‘op grijs’ te zetten: ‘markeer als niet zoekend’. Uw e-mailadres kunt u niet zelf wijzigen. Mail ons en we passen uw accountinstellingen aan.


Nadat u bent ingelogd kunt u favorieten aanmaken.
Om een adres of oppasser toe te voegen aan dit menu gaat u naar het desbetreffende profiel.
Boven de foto staat een vlaggetje met de tekst ‘Maak oppasser c.q. oppasadres favoriet’. U kunt een persoonlijke notitie (geheugensteuntje) toevoegen.  In het hoofdmenu staat een knop MIJN FAVORIETEN, daaronder zitten al uw voorkeuren. Verwijderen kan hier ook.
In het overzicht staat nu een rood vlaggetje achter de naam van uw voorkeur.


U kunt eenvoudig een nieuw wachtwoord aanvragen. Klik op inloggen en vul uw e-mailadres in. Klik op wachtwoord vergeten en u ontvangt een mail om een wachtwoord aan te maken.


mens = een persoon
mensen= meerdere personen. Kan een (echt)paar zijn, een vriendenstel, of een gezin met kinderen.
geld = reiskostenvergoeding gevraagd of aangeboden.
pen = oppassers met ervaring en referenties zijn opvraagbaar.
j0325556 = hond of honden aanwezig.
kat2 = kat of katten aanwezig.
paard2 = paard of paarden aanwezig.
andereBeesten = andere dieren (bijvoorbeeld kippen, geiten, vogels of vissen) aanwezig.
tuin = tuinonderhoud gevraagd.


Nee. Na 12 maanden wordt u per e-mail gevraagd of de advertentie verlengd moet worden.
Dan kunt u besluiten weer een jaar online te blijven, of te stoppen. Na inloggen kunt u zelf uw lidmaatschapsverloopdatum bekijken.
Er is geen verlengingsverplichtingen!.


Regelmatig komt het voor dat oppassers en oppasadressen een langdurig relatie opbouwen. Een terugkerende oppas. Dan is onze missie geslaagd, er is een mooie relatie ontstaan tussen de voor-elkaar leden. Wij zijn niet meer nodig!


Alleen de geregistreerde leden kunnen na inloggen met elkaar mailen. Dit gaat d.m.v. het e-mailveld op de profielpagina’s. Krijgt u een e-mail op een andere manier binnen, dan adviseren wij u daarop niet te reageren.


Niets, maar zulke commerciële ondernemingen vragen gemiddeld € 23 per dag voor het ‘leveren’ van een oppasser. De oppasser-zelf krijgt daar bovendien niets van. Daarnaast bestaan er ook bedrijven/websites die met een lidmaatschap werken, van € 100 of meer per jaar. Voor-elkaar is een website zonder winstoogmerk.


Omdat het wat eenvoudiger communiceren is in je eigen taal. Vooral in het buitenland kunnen er door taalproblemen soms misverstanden ontstaan. Dat maakt dat voor-elkaar een duidelijke formule heeft.


Dat is ieders eigen keuze en verantwoordelijkheid.
Maar oppassers wordt geadviseerd om een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. En een geschikte aansprakelijkheidsverzekering, i.v.m. eventuele schade aan andermans eigendommen.
En oppasvragers wordt geadviseerd een inboedel- en opstalverzekering af te sluiten.


Wanneer een oppasser aangeeft (= het potloodpictogram) oppaservaring te hebben, mag hem/haar gevraagd worden naar contactgegevens van die eerdere oppasadressen. Er hoeven geen ‘verslagen’ te worden bijgehouden, het systeem werkt zo dat u rechtstreeks kunt informeren. Wij houden dat niet bij. Het is tussen de voor-elkaarders onderling, eerlijker kan niet.


Dat is niet noodzakelijk, u kunt uw oproep zelf (tijdelijk) op ‘grijs’ zetten in het beheerscherm, maar misschien is volgend jaar de situatie heel anders. Vermeld dan wel in uw profiel bijvoorbeeld iets als “voor dit jaar zijn we voorzien, maar komen altijd graag in contact met nieuwe mensen voor volgend jaar”.

Houd uw data actueel.


Nee, want bij voor-elkaar gaat het om onderling vertrouwen. Wat is er tegen openheid en duidelijkheid? Persoonlijke gegevens (naam, telefoonnummers en weblinks) zijn alleen zichtbaar na inloggen. Op de openbare kant van de site is alleen uw gebruikersnaam zichtbaar.


Het best kunt u mailen, maar bellen of een SMSje sturen is ook mogelijk. Waarbij opgemerkt moet worden dat niet iedereen zit te wachten op een telefoontje uit het niets. Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. Vertel ook iets voor uzelf. Niet in de trant van “Hoi, ik heb wel zin om op te passen bij jullie”. Het gaat uiteindelijk om vertrouwen.


De zorg van voor-elkaar.net houdt op bij deze website. Alle contacten verlopen verder tussen de twee partijen, zonder bemiddeling van voor-elkaar.net. Van huurpenningen of geldelijke beloningen is dus geen sprake. Ook wordt hierbij iedere aansprakelijkheid uitgesloten, direct en/of indirect, op enige wijze ontstaan door het gebruik van de website www.voor-elkaar.net‘. Lees daarover nog eens de voorwaarden.
Voor alle duidelijkheid, oppassers worden niet  ingezet om gratis werk te verrichten.
De eventuele klusjes kunnen in onderling overleg en met wederzijdse goedkeuring worden gedaan. Wanneer oppassers er zelf voor kiezen om dit te willen doen, valt dat buiten de verantwoordelijkheid van voor-elkaar.


Wij adviseren voordat er afspraken gemaakt worden, ook daadwerkelijk de referenties na de gaan. Bellen/mailen met eerdere oppasadressen of oppassers en vragen hoe het gegaan is, geeft een goed en eerlijk beeld.
Maak een lijst met telefoonnummers van familie/contactpersonen en dierenarts op het oppas-adres. Geef de oppasser een telefoonnummer van iemand ter plaatse die kan helpen bij problemen. Wissel mobiele telefoonnummers, Skypenaam, mailadressen uit.
Intuïtie is goed, maar controleren is beter.

pijlen