Hoe werkt het

U wilt lid worden van onze huizenoppassite?

Voor-elkaar, een gerespecteerde huisoppas website, is in tien jaar uitgegroeid tot een serieus netwerk van mensen die hun hart op de goede plek hebben. Zie het als een club van dierenliefhebbers die graag (meestal met gesloten beurs) iets voor elkaar willen doen. Met liefde uw dieren verzorgen in ruil voor een fijne (vakantie)plek.
Een win-win situatie waarvan niet alleen u, maar vooral ook uw dieren profiteren. Thuisblijven in hun eigen vertrouwde omgeving en de goede zorgen krijgen zoals ze gewend zijn, dat wil toch elk beest?
En de huisoppas en dierenoppas?
Natuurlijk gaat het niet om werken zonder vergoeding. Het is dus zaak dat oppassers een schoon huis treffen, een plek om zich thuis te voelen. Want ook zij willen graag een goed gevoel overhouden aan die oppasperiode.

Juist omdat voor-elkaar een hoog “club-gehalte” heeft, is het een rustig idee dat er binnen het netwerk navraag gedaan kan worden naar oppassers en naar de oppasadressen. Referenties, de eerdere oppaservaringen binnen het voor-elkaar huisoppas netwerk, kunnen worden nagetrokken.

Het is niet gênant iemand te mailen en naar hun ervaringen te vragen. Zo werkt het systeem en dat weet een ieder. Vertrouwen is goed, maar controle is beter.
De zorg van voor-elkaar houdt op bij deze website. Alle contacten verlopen verder tussen de twee partijen, zonder verder bemiddeling van voor-elkaar.net.


Wat zijn nu de stappen bij ?

 1. Registreer u als huisoppas of als oppaszoeker. Door dit te doen gaat u akkoord met de voorwaarden.
 2. Houdt uw tekst netjes en schrijf ABN, zodat de bezoeker duidelijk weet wat u wenst of wie u bent. Bij voor-elkaar gaat het om transparantie, wees helder!
 3. Nadat het online formulier is verzonden, krijgt u een ontvangstbevestiging per e-mail en kunt u een wachtwoord aanmaken. Maar inloggen gaat pas nadat u account is goedgekeurd.
 4. Binnen 24 uur krijgt u van ons bericht dat de tekst is goedgekeurd. U kunt dan de € 25,– administratiekosten overmaken.
 5. Na ontvangst van uw financiële bijdrage activeren wij uw account en staat het profiel op de website.
 6. Nu kunt u (na inloggen) contact maken met de andere leden en ook uw profiel actueel houden: data wijzigen, foto’s toevoegen of uw oproep de-activeren zodra er aan de vraag is voldaan.

Maar hoe beheer ik mijn profiel?

 1. Rechtsboven in het menu kunt u inloggen. Wachtwoord vergeten? Geen probleem! Dit is online opnieuw aan te vragen.
 2. Wanneer u bent ingelogd kunt u uw account beheren: profiel wijzigen en/of tekst wijzigen.
 3. Bij “tekst wijzigen” kunt uw de zoekopdracht aanpassen of markeren als niet-zoekend. Dus ‘op grijs’ zetten, zodat u (tijdelijk) niet meer wordt benaderd. Heractiveren kan op dezelfde manier.
 4. Houdt uw data actueel, dat voorkomt irritatie.
 5. Foto’s toevoegen (met een maximum van 6 foto’s) of wisselen.

En hoe kan ik het best zoeken naar een huisoppas?

 1. Log eerst in met uw e-mailadres en wachtwoord.
 2. Alle aanmeldingen staan chronologisch vermeld. De oudgedienden als eerste, de nieuwe aanmeldingen aan het einde.
 3. Gebruik de filters om een selectie te maken. Vink bijvoorbeeld aan “ervaring met paarden verzorgen” en u ziet een lijst met oppassers die dit hebben.
 4. Als u een profiel bekeken heeft wordt de link groen. Dit als geheugensteuntje.
 5. Wordt de cursor geen handje, dan staat het profiel op grijs en is (tijdelijk) niet actief.
 6. Of voer een zoekwoord in, bijvoorbeeld “kippen” en klik op de zoekknop.

Wij wensen u veel plezier bij het zoeken naar een geschikte oppasser, of het vinden van een mooie oppasplek. En hopen ook u binnenkort als deelnemer aan dit sympathieke netwerk te mogen ontvangen.

Met vriendelijke groet het voor-elkaar team.