Photo

  • NL, Noord-Brabant, Oosterhout
  • 3 maanden geleden aangepast
Maak contact

  • Kat(ten) aanwezig
  • Hond(en) aanwezig
  • Andere dieren aanwezig
  • Tuinonderhoud
  • Onkostenvergoeding mogelijk

Wie

Wij zijn een gepensioneerd echtpaar. We gaan af en toe een paar dagen weg. Korte vakanties of spellenbeurzen om ons zelf ontwikkeld gezelschapsspel te promoten. Zelden langer dan een week en meestal buiten schoolvakanties.
In het gastenhuis bij de boerderij zijn 4 slaapplaatsen. Er is televisie in beide verblijfsgebouwen en Wifi is overal beschikbaar. Er zijn 4 fietsen aanwezig en een kleine auto.
Reiskosten kunnen vergoed worden.

Wat

We zoeken mensen die buiten schoolvakanties af en toe op huis, tuin en dieren willen passen. Met name de verzorging van hond, kat en kippen is van belang.
De hond is zeer vriendelijk, maar onstuimig. Ze is niet gewend met jonge kinderen om te gaan. Ze wordt 2 à 3 maal daags uitgelaten, waarvan eenmaal een stevige wandeling of fietstocht. Ze mag alleen samen met u en aangelijnd in de tuin of op het erf.
De kat is schuw, laat zich waarschijnlijk niet zien, maar komt wel eten.
De hond en de kippen krijgen 2x daags eten, de kat alleen ’s avonds.
Tuinonderhoud is niet nodig. Maar wie graag wil: Er is altijd wat te doen.

Waar

Het betreft een Rijksmonument boerderijcomplex, bestaande uit 4 gebouwen en een paddenpoel op ¾ ha. grond in het buitengebied van Oosteind in de oksel van rijksweg A27 en de weg (Hoogstraat) tussen Oosteind en Oosterhout. Op diverse plekken in de tuin en rond de gebouwen zijn terrassen en zitjes. Je vindt altijd een plekje uit de wind en in de zon. In de boerderij kan gebiljart, gedart en geflipperd worden. Er kan ook piano en harmonium gespeeld worden of gerelaxt bij de open haard.
De hoofdboerderij dateert uit 1600 en is in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw tot woonhuis verbouwd. In een van de schuren is rond 2000 een volledig geoutilleerd gastenhuis gerealiseerd. Een weiland is in gebruik voor enkele paarden. De huurder verzorgt deze zelf.
In de omgeving zijn mooie wandelingen en fietstochten te maken. Ten Zuiden van Oosteind vindt men de zandgrond met heide en bossen, ten Noorden het open veld met polders.
Centrum Oosterhout ligt op 2 km. afstand, Breda op 12 km. Biesbosch en Efteling liggen binnen een bereik van 20 km. Oosterhout beschikt over een leuk, deels overdekt winkelcentrum, 2 theaters , enkele kleine musea, een zwembad (De Warande, waar Maarten Van der Weijden trainde voor zijn Elfstedenzwemtochten) en een gezellig uitgaansleven.

Wanneer

Jaarlijks terugkerend in maart een korte skivakantie en in oktober en november steeds 4 tot 6 dagen i.v.m. diverse spellenbeurzen in Europa.