Photo

  • SE, Småland, tussen Älmhult (ikea) en Ljungby
  • 9 maanden geleden aangepast
Maak contact

  • Kat(ten) aanwezig
  • Hond(en) aanwezig
  • Paard(en) aanwezig
  • Tuinonderhoud
  • Onkostenvergoeding mogelijk

Wie

Nederlands echtpaar (Hanneke en Hein) in Zweden, zij zzp-er, vertaler, hij gepensioneerd, helaas minder goede gezondheid. Kleinschalige fokkerij van Arabische Volbloeds (op dit moment hebben we 3 fokmerries, 2 veulens, 2 ruinen en 1 dekhengst), 2 terriërs, 4 meer of minder verlegen katten. Ons type paarden vereist echt aanzienlijke ervaring met de verzorging van paarden. Direct achter het huis lopen we het bos in, ons land grenst aan water waarvoor wij visrechten hebben (wij vissen niet, maar wie een hengeltje wil uitgooien, kan dit doen). Wij zijn naar Zweden verhuisd vanwege de natuur en ruimte. Het plattelandsleven wordt hier verkozen boven het stadsleven.

Wat

We hebben veel dieren, maar als we weggaan, kan de paardenverzorging worden gedeeld met in de buurt wonende vriendin. Intensiteit van verzorging is sterk afhankelijk van jaargetijde (zomers veel weidegang, dus weinig stalwerk, maar o.a. controle waterbakken, hekwerken, etc. ). Wij proberen 1 of 2 keer per jaar naar Nederland te gaan, maar willen dan de beestenboel met gerust hart achterlaten en niet steeds onze vrienden belasten. Soms nemen we de honden mee, soms laten we ze thuis, beetje afhankelijk van ons 'programma'. Als oppas dit leuk vindt, zijn er ook klussen als hout kloven, snoeien, grasmaaien, maar dit is geen vereiste. Planten water geven bij droog weer, ja graag.

Waar

Wij wonen in Småland, 22 km van het hart van Ikea in Älmhult en 22 km van Ljungby. Bossen achter het huis, open weide voor het huis. Naast ons een melkveehouder. Buren nabij, we zitten in het dichtstbevolkte gebied van Zweden, hoewel dit uiteraard niet met Nederland vergeleken kan worden. Soms rijden we 'naar de stad' zonder een andere auto tegen te komen. Omgeving leent zich prima voor wandelen en fietsen, diverse musea in een straal van 25 km. Liever geen kleine kinderen, onze dieren zijn in het geheel geen kinderen gewend. Eigen hond mag mee, mits sociaal en niet jagend op katten. let wel, het is een groot deel van het jaar niet toegestaan om honden los te laten lopen in het bos.

Wanneer

In overleg, bij 'klik' vaker een korte periode in verschillende jaargetijden.