Photo

  • NL, Zeeland, Lamswaarde
  • 5 maanden geleden aangepast
Maak contact

  • Kat(ten) aanwezig
  • Andere dieren aanwezig

Wie

Wij zijn een gezin van 5, en hebben afgelopen 12 jaar een project in eigendom van de bergbevolking in Laos, Azie, opgezet. Wij woonden in die periode 8 maanden per jaar op de project lokatie met 40 vrouwen en kinderen uit de bergen. Project Kajsiab Laos heeft een inloophuis, vrouwenwerkplaats en biologische boerderij. Inmiddels draait het project bijna zelfstandig en wonen wij 8 tot 10 maanden per jaar in Zeeuws Vlaanderen.
Wij houden veel van dieren en willen graag dat ze liefdevol verzorgd worden, ook in de periodes dat wij er niet zijn. Wij werken met gesloten beurs. Tijdens de jaren dat wij het project hebben opgezet hebben wij volledig zonder inkomsten gewerkt en doen dus veel op basis van ruil en tweedehandse spullen.
Wij geloven dat het belangrijk is voor de zorg van de aarde en de samenleving om met middelen als ruilen en weggeven te werken, en met en als doel om elkaar te helpen, zodat iedereen kan groeien. Dit vergt doorzettingsvermogen en is niet altijd makkelijk, en soms is het hebben van weinig geld echt zwaar, maar deze vorm van leven brengt ons meer gevoel van rijkdom en geluk dan onze snelle huidige vorm van leven, waar vrije tijd overwegend wordt gebruikt om goederen of diensten te verwerven wat een schijnbare status en macht zou geven, maar ook gevoel van leegheid. Op internet is ons werk makkelijk te vinden.
Wij wonen in een klein sfeervol huisje met tuin in een klein dorpje .

Wat

Binnenkort gaan wij als gezin weer richting Project Kajsiab Laos om het werk aan de biologische boerderij af te maken en een nieuw project op te starten: Educatie and preventie HPV virus en andere SOA's in de bergdorpjes en Kajsiab inloophuis. Dus zoeken we mensen die voor de eerste 2 maanden van 2020 in het heerlijk rustige Zeeuws Vlaanderen willen wonen en op onze huisdieren willen passen. We hebben 2 schattige konijnen en 2 lieve zwarte katten. We zijn op zoek naar rustige mensen die veel liefde en aandacht hebben voor onze dierenfamilie. Vooral de paar dagen voor en na nieuwjaar en dagen rond carnaval zijn erg belangrijk om er juist te zijn voor ze. De tuin mag verzorgd worden als hobby, maar het is voor ons geen voorwaarde.

Waar

Zeeuws Vlaanderen, Lamswaarde. Het natuurgebied Saefthinge ligt vlakbij, de polders, stranden en bossen zijn perfect voor mensen die van wandelen en fietsen houden en er zijn ook leuke historische dorpjes in de omgeving. Er ligt ook een golfterrein vlakbij op loopafstand. In overleg kan een auto worden gebruikt om om boodschappen te gaan in het historische stadje Hulst, 7 km van Lamswaarde. Er zijn ook fietsen die gebruikt kunnen worden.

Wanneer

Het gaat om twee maanden. Dit kan eventueel herhaald worden het jaar erna. Deze keer gaat het om de periode van 28 of 29 december 2019 tot eerste week van maart 2020, exacte datum kunnen we samen overleggen.